Ampumahiihto ja ampuminen

ampumahiihto-vedonlyontiHenkilökohtaisesti pidän ampumahiihtoa vähän typeränä lajina. En oikein ymmärrä miksi jonkun pitäisi hiihtäessä vielä ammuskella, eikö siinä suksilla kulkemisessa ole riittävästi riemua?

Kai siinä jotain on oltava joka tekee siitä niin ihmeellisen seksikästä. Erikoista on se, että pitää kesken kisan pysähtyä siihen ladulle jotain arpomaan ja ammuskelemaan. Minun nähdäkseni ne sukset on jalassa sitä varten, että niillä kuljetaan eteenpäin, eikä jatkuvasti pysähdellä täysosumaa jahtaamassa.

Täysosuma pitäisi olla se hiihtokilpailun voitto. Eikä pyssymiehen erikoinen.

Yhdistetyn cuppia katsoin vielä silloin kun Hannu Manninen oli kova sana. Se oli hienoa hommaa se. Ei ole enää Mannisella aktiiviuraa ja senpä takia en enää yhdistettyä seuraa. Joskus laitan tulosvetoon jonkun japanilaisen nimen, Aguri Shimizun tai Akito Wataben. Japanista on tullut paljon hyviä hyppääjiä. Hiihtämisen laita on vähän niin ja näin.

Urheiluvedonlyönnin kannalta ampumahiihto on paljon parempi kun murtomaahiihto tai maastohiihto. Kohteita, joista lyödä vetoa on niin paljon enemmän. Puhumattakaan nyt jostain laskettelusta. Eli vaikka tässä valitan niin seuraan näitä lajeja.

Itse en varmasti harrastaisi. Omasta lompakosta kun maksan tämän harrastuksen niin saan valita mitä lajia vetelen ja minä vetelen luistelutyylillä. Omalla tyylillä.

 

Henry Saari

Olen orava, joka ei jätä asioita kesken. Pulleat poskeni mutustelevat. Pähkinöitä. Hmm.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *