Tahko Pihkala

Pesäpalloa tietysti. Mitä muuta sitä voisi kesällä pelata. Pesäpallo on hieno laji jonka on alulle polkaissut itse Tahko Pihkala, joka ei aivan turha mies ole. Tahkon mukaan on nimetty sentään yksi paikka, Tahko nimittäin, sekä puusta tuleva neste, eli pihka. Jälkimmäinen oli huumoria eikä ensimmäinen välttämättä pidä paikkansa.

Se että pesäpallo on varsin mukava laji pitää täysin paikkansa, eikä siinä ole juuri kääntämisen tai vääntämisen paikkaa. Se on vain näin. Itse muistan jo pienenä poikana Saarijärven Pullistuksessa siellä mailaveikkojen joukossa lukkarina tehneeni kovaa jälkeä. Muistavat varmasti vieläkin. Lämpimästi.

Amerikkalaisilla on oma versionsa tästä urheilulajista nimittäin baseball. Baseball se on eri laji kuin mitä pesäpallo, kumpi tuli ensin sitä en tiedä. Japanissa pelataan myös baseballia mutta siellä tehdään paljon muutakin hyvin kyseenalaista tai jopa paheksuttavaa.

Pesäpallon säännöistä en ala kertomaan, sillä lajin pitäisi olla tuttu kaikille. Maila on oleellinen osa tätä peliä, kuten montaa muutakin peliä, ei tosin uhkapeliä mutta teerenpeliä nyt ainakin.

Jos joku kysyy, että mitäs peliä tämä tällainen peli on, niin pesäpallopeliähän se on.

Jonkin verran on tullut sellaista palautetta että nämä minun kirjoitukset olisivat aivan roskaa tai mainostarkoituksessa tehtyjä. Se on heti korjattava, ettei näin ole. On tietysti aivan älyvapaa ajatus, että joku voisi saada leipänsä tällaisten asioiden kirjoittamisesta.

Ei muuta kuin heitterit suksikaa kuuseen, siitä tämän sivun aihe tulee!

 

Henry Saari

Olen orava, joka ei jätä asioita kesken. Pulleat poskeni mutustelevat. Pähkinöitä. Hmm.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *